Mersin’de Küçükbaş Hayvan Desteği: 60 Yeni Üreticiye 1.500 Hayvan

Mersin’de Küçükbaş Hayvancılığa Büyük Destek: 60 Yeni Üreticiye 1.500 Hayvan Dağıtılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi, küçükbaş hayvan dağıtımlarıyla kentteki hayvancılığı canlandırmaya devam ediyor. 2020’de hayata geçirilen proje kapsamında, şu ana kadar 240 üreticiye 25’er küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Proje, dağıtılan hayvanların yeni doğumlarıyla büyüyerek yeni üreticilere fırsat kapıları açıyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen projeyle, hayvancılığa başlayan üreticiler bir yandan geçimlerini sağlarken, diğer yandan hayvan popülasyonunu artırarak sektörde sürdürülebilirlik sağlıyor. Proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi 4 yıl içinde toplam 6 bin küçükbaş hayvan dağıtımı yaptı. Ayrıca, üreticilere hayvanların bir yıllık yem ve aşı desteği de sağlandı.

Bu yıl 60 yeni üreticiyi daha destekleyecek olan belediye, 240 üreticiden toplanan 1.500 küçükbaş hayvanı yeni sahipleriyle buluşturacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, proje sayesinde üreticilerin ihtiyaç duyduğu tüm desteklerin sağlandığını belirterek, karantina sürecinden geçen hayvanların sağlık kontrolleri ve bakımlarının yapıldığını açıkladı.

Şahutoğlu, “Proje başladığından bu yana 240 üreticiye ulaştık, bu yıl 60 dağıtımla birlikte toplamda 300 yetiştiriciye destek sağlamış olacağız. Üreticilerimiz, dağıtılan hayvanlarla birlikte yem ve aşılama desteği de alıyor. Girdi maliyetlerinin arttığı bu dönemde, proje Türkiye’ye örnek olacak bir modeldir,” dedi.

Bu yıl 25-30 milyon liralık bütçe tasarrufuyla projeyi sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni üreticilere fırsatlar sunarak bölgedeki hayvancılığı canlandırmaya devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR