Belediyeden Çiftçilere Ücretsiz Toprak Analizi Desteği

İnegöl Belediyesi’nden Çiftçilere Ücretsiz Toprak Analizi Desteği

İnegöl Belediyesi’nden Çiftçilere Ücretsiz Toprak Analizi

İnegöl Belediyesi, çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve nitelikli üretim yapmalarını sağlamak amacıyla başlattığı ücretsiz toprak analizi uygulamasını bu yıl da devam ettiriyor. Uygulama kapsamında şimdiye kadar 600 numunenin analizi yapıldı.

Toprak Analizi ile Doğru Üretim

İnegöl’ün verimli topraklarında daha bilinçli ve doğru üretimi teşvik etmek amacıyla, İnegöl Belediyesi 2021 yılında ücretsiz toprak analizi uygulamasını başlatmıştı. Belediye, çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve kullanılan gübrelerin daha etkin kullanılmasını sağlamak için bir laboratuvar ile anlaşarak, çiftçilerin tarlalarından alınan toprak numunelerini ücretsiz analiz ettiriyor.

Yoğun İlgi Gören Uygulama

Başladığı günden bu yana çiftçilerden yoğun ilgi gören uygulama kapsamında, toprak numuneleri özel torbalarla toplanarak laboratuvara gönderiliyor. Analiz sonuçları çiftçilerle paylaşılmakta ve doğru tarım yöntemleri hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu yıl da devam eden uygulama, İnegöl çiftçileri tarafından büyük ilgi görüyor.

Belediye Başkanı Alper Taban’dan Açıklamalar

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, uygulama hakkında bilgiler vererek, “İnegöl Belediyesi olarak çiftçimizin her zaman yanındayız. Teknolojik yatırımlarla üreticimizi doğru ürüne yönlendirmek ve toprağın değerini ölçümlemek adına ücretsiz toprak analizi uygulamamıza devam ediyoruz. Her üretici istediği kadar numune getirebilir. Bir sınırlama veya kısıtlama yok. Üreticilerimizin gelirken numunenin ait olduğu tarla-bahçeye ait tapu bilgilerini getirmesi yeterli olacaktır” dedi.

Çiftçilere Uyarılar

Başkan Taban, getirilen numunelerle ilgili de çiftçilere uyarılarda bulunarak, “Çok az gelen numuneler maalesef işleme alınamıyor. Ya da çok fazla gelen numuneler de bizim için bir anlam ifade etmiyor. Üreticilerimizin 1-2 kg kadar numune getirmesi yeterlidir” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR