Pamuk Üreticilerimizin Sorunlarını Yakından Takip Ediyoruz

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer: “Pamuk Üreticilerimizin Sorunlarını Yakından Takip Ediyoruz”

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer, Sökeli çiftçilerin 2024 yılı pamuk üretimi için yaşadıkları sulama sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özer, çiftçilerin sorununu yakından takip ettiklerini ve çözüm için ilgili mercilere girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Çiftçilerin Sorunlarına Yakın Takip

Başkan Özer, son günlerde Sökeli çiftçilerin 2024 yılı pamuk üretimi sulaması konusunda yaşadıkları su sorununu Söke Pamuk Kooperatifi Yönetimi olarak yakından takip ettiklerini ifade etti. “Son günlerde Sökeli çiftçilerimizin 2024 yılı pamuk üretimi sulaması konusunda yaşadıkları su sorununu Söke Pamuk Kooperatifi Yönetimi olarak yakından takip etmekteyiz” dedi.

Kurumsal Sorumluluk ve İşbirliği

Özer, bu sorunun çözümüne yönelik doğrudan bir kurumsal sorumlulukları olmamakla birlikte, kooperatif olarak süreci titizlikle izlediklerini belirtti. “Kooperatif Kanunu çerçevesinde üyelerimizin ekonomik menfaatlerini korumak ve mesleki ihtiyaçlarını karşılamak asli görevlerimiz arasında” diye konuştu. Ayrıca, sulama sorunlarının çözümü için Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri, Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı ve Söke Ovası Sulama Birliği ile etkin bir diyalog ve işbirliği içerisinde olduklarını vurguladı.

Girişimler ve Takip

Yaşanan su sorunuyla ilgili olarak gerekli girişimleri ilgili mercilere ilettiklerini ve çözüm için gerekli çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Özer, “Şunun bilinmesini isteriz ki; yaşanan su sorunuyla ilgili olarak gerekli girişimleri ilgili mercilere ilettik ve çözüm için gerekli çalışmaları da yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Açık Kapı Politikası

Başkan Özer, endişesi olan tüm ortaklarına kapılarının ve telefonlarının 7/24 açık olduğunu belirtti. “Bu konuda endişesi olan tüm ortaklarımıza da kapılarımız ve telefonlarımız 7-24 açıktır” dedi.

Hak Arama ve Sürdürülebilirlik

Özer, “7339 sayılı Kooperatifler Kanunu’nun bize tanıdığı imkanlar doğrultusunda, dün olduğu gibi bugün ve yarın da, tüm hak arama özgürlüğümüzü ve imkanlarımızı Söke Tariş Pamuk Kooperatifi üyelerimiz için kullanmaya devam edeceğiz. Hiçbir üyemiz ve üreticimizin bundan şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Öncelik Pamuk Üreticilerinin Refahı

Söke Pamuk Kooperatifi olarak önceliklerinin bölgede pamuk üreticilerinin refahı ve pamuk tarımında sürdürülebilirliği güvence altına almak olduğunu belirten Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Önceliğimiz bölgemizde pamuk üreticilerimizin refahı ve pamuk tarımında sürdürülebilirliği her ne pahasına olursa olsun güvence altına almaktır. Bu amaç doğrultusunda Söke Pamuk Kooperatifi olarak her zaman pamuk üreticisi cefakar ortaklarımızın yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR