Şanlıurfalı Çiftçiden 2 Milyon Lira Zarar

Şanlıurfalı Çiftçiden İsyan: “2 Milyon Lira Zarar Ettim, Çiftçinin Halinden Anlamıyorsunuz!”

Şanlıurfa’da tarlasına domates eken bir çiftçi, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya hitaben çektiği videoda, bu yıl yaklaşık 2 milyon lira zarar ettiğini belirterek Bakan Yumaklı’ya sitem etti. Çiftçi, domateslerin halk pazarında 2 TL gibi düşük bir fiyata satıldığını, tarlada ise işçilere günlük 500 lira yevmiye ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

“2 Milyon Lira Zararım Var”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın “Tarlayı boş bırakmayın” sözlerine atıfta bulunan çiftçi, “Siz çiftçilere ‘tarlayı boş bırakmayın’ dediniz. Şu domatesler halk pazarında şu an 2 TL. Burada 40 derece sıcağın altında 20 işçi çalışıyor, yevmiyeleri 500 lira. Cebimizden para veriyoruz. 2 milyon lira civarı zararım var bu sene. Siz ne çiftçinin ne de işçinin halinden anlıyorsunuz,” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin Sesi Sosyal Medyada Yankı Buldu

Çiftçinin videosu, kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu. Çok sayıda izlenme alan videonun altına “Burada 30-40 liraya satıyorlar”, “Ülkemizde çiftçilik bitmiştir”, “Ne emekler ama arada 50 tane komisyoncu var”, “Bugün çiftçilerin yanında olmazsak yarın pazarda boş tezgahlar karşı karşıya geliriz” gibi yorumlar yapıldı.

Çiftçilerin sesini duyurmak için sosyal medyayı kullanmaya başlaması, tarım sektöründe yaşanan sıkıntıların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor. Bu çiftçinin yaşadığı ekonomik zorluk, Türkiye genelinde benzer sorunlar yaşayan diğer çiftçilerin de yaşadığı sıkıntılara dikkat çekiyor.

Çiftçiler, artan maliyetler ve düşük ürün fiyatları karşısında geçimlerini sağlamaya çalışırken, yetkililerden daha fazla destek bekliyor. Çiftçilerin bu çağrıları, tarım sektöründe acil çözüm bekleyen sorunların başında geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR