Antalya’da Çiftçi Patlıcanları Fiyat Protestosu Olarak Çöpe Döktü


Antalya’da Çiftçi, Patlıcan Fiyatlarını Protesto Ederek Ürünü Çöpe Döktü

Antalya’da bir çiftçi, komisyoncuların düşük fiyat teklif etmesi üzerine kamyon dolusu patlıcanı çöpe döktü. Çiftçi, komisyoncuların ürünün fiyatını düşürmek için bahaneler ürettiğini ve patlıcanı beğenmediklerini iddia etti. Tarladan tezgaha gelen birçok gıda maddesi düşük maliyetle üretilse de taşıma maliyetleri ve hal komisyoncularının belirlediği fahiş fiyatlar nedeniyle yüksek fiyatlara satılıyor. Bu durumda çiftçi zarar ederken, tüketiciler de yüksek fiyatlardan şikayet ediyor. Aradaki bazı komisyoncular ise bu durumdan fayda sağlıyor.

Çiftçinin İsyanı Kameralara Yansıdı

Antalya’da çiftçinin isyanı kameralarla kaydedildi. Çiftçiler, para etmediği gerekçesiyle bir kamyon dolusu patlıcanı çöpe atarken, komisyoncuların halde patlıcana 2-3 TL fiyat teklif ettiğini belirtti. Görüntülerde çiftçinin, “Para mı ediyor? Mal kırmızıymış. Hayvanlar yesin, insanlar yemesin,” sözleri dikkat çekti.

Fiyatlar Üreticiyi Zor Durumda Bırakıyor

Çiftçi, komisyoncuların ürünleri almamak için çeşitli bahaneler ürettiğini ve fiyatları düşürmeye çalıştıklarını ifade etti. “Çiftçi zor durumda, ağlıyor, mal satılmıyor. Beğenmiyorlar, almamak için sırf 2 TL’ye, 3 TL’ye düşsün diye. Pazarda çöp patlıcan 20 TL’ye, ama şu malı halde alan yok, 3 TL’ye istiyorlar. Şu anda biz de çöpe döküyoruz hayvanlar yesin diye,” dedi.

Destek Bekliyorlar

Çiftçiler, yaşadıkları bu sorunların çözülmesi için yetkililerden destek bekliyor. “Üst düzeyde yöneticiler görüp bu işe el atmaları lazım. Bir destek olun, sesimizi duyurun,” diyen çiftçi, tarımsal üretimdeki zorluklara dikkat çekti.

Tüketici de Mağdur

Bu durum yalnızca çiftçileri değil, tüketicileri de mağdur ediyor. Tüketiciler, yüksek fiyatlar nedeniyle gıda maddelerine erişimde sıkıntı yaşarken, çiftçiler de emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayetçi. Taşıma maliyetleri ve komisyoncuların belirlediği yüksek fiyatlar, tarımsal üretimden tüketiciye kadar tüm süreçte önemli bir etki yaratıyor.

Çözüm Arayışları

Çiftçilerin yaşadığı bu sorunların çözülmesi için yetkililerden acil adımlar atılması bekleniyor. Çiftçiler, komisyoncuların fiyatları manipüle etmesine karşı önlemler alınmasını ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasını istiyor. Bu tür olayların tekrarlanmaması için çiftçilere destek olunması ve adil bir piyasa düzeninin oluşturulması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR