Buğday Taban Fiyatı En Az 15 TL Olmalı

Edirne Ziraat Odası Başkanı: Buğday Taban Fiyatı En Az 15 TL Olmalı

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, üreticilerin buğday taban fiyatı beklentisini en az 15 TL olarak açıkladı. Arabacı, buğday satış fiyatının enflasyonu da göz önünde bulundurarak belirlenmesini umduklarını ifade etti. Üreticilerle yapılan görüşmelerde, enflasyon faktörünün de dikkate alındığını belirten Arabacı, “Bakanlığımızın üreticimizin rahat bir dönem geçireceği fiyatı oluşturmasını umuyoruz” dedi.

Üreticilerin Talebi

Buğday satış fiyatı beklentisinde en az 15 TL’nin hedeflendiğini vurgulayan Arabacı, ayrıca Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı ile birlikte Bakanlıkla ortak fiyat çalışması yapılması talebinde bulundu. Üreticilerin emeklerinin karşılığını alabileceği bir fiyat politikası oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Bu çerçevede, 10,87 TL maliyetle üretim yapan çiftçilerin, ailelerinin geçimini sağlayacak ve tarımda sürdürülebilirliği destekleyecek bir fiyatın önemine vurgu yaptı.

Enflasyon Koşullarında Beklenti

Enflasyon ortamında, üreticilerin beklentisinin en az 15 TL olduğunu belirten Arabacı, bu rakamın üreticilerin gece gündüz çalışarak yılda bir kez hasat yaptığı buğday üretiminde adil bir karşılık olduğunu ifade etti

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR