Depremzede Çiftçilere 35 Ton Arpa Desteği

Yeşilyurt Belediyesi’nden Depremzede Çiftçilere Büyük Destek

Yeşilyurt Belediyesi, Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında hasadı yapılan 35 ton arpayı depremde zarar gören çiftçilere ücretsiz olarak dağıttı. Dağıtım törenine Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar ve diğer yetkililer katıldı. Tarım sektörünün gelişmesine verilen destekler vurgulandı.

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen arpa dağıtım töreninde, 35 ton arpa ‘Yüzde 100 Hibe’ kapsamında depremde zarar gören çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Yeşilyurt Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Berktaş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ve çok sayıda çiftçi törene katıldı.

Çiftçilerimize Verilen Destek Çok Değerli

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “Çiftçilerimiz depremde ciddi zararlar gördü, ahırlar çöktü, maddi kayıplar oluştu. Çiftçilerimiz ne kadar desteklenirse ekonomimizde o denli güçlenecektir. Bu destekler çiftçilerimiz için çok değerlidir” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar ise tarım sektörünün gelişmesine verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkür etti. Akar, “Büyük bir afet yaşamamıza rağmen çiftçilerimiz zor şartlara rağmen üretimlerine devam ederek büyük bir fedakarlık gösterdiler. Bakanlık, Valilik ve İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimize her türlü şartta destek ve katkı sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tarımsal Gücümüzü Artırıyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Şehrimizi ve ilçemizi ayağa kaldırma sürecinin sadece inşaat faaliyetlerinden ibaret olmadığını biliyoruz. Tarımsal anlamda güçlü bir potansiyele sahip ilçemizin bu marka değerini korumak, güçlendirmek ve her türlü şart altında üretimden vazgeçmeyen özverili çiftçilerimize destek olmak için başlattığımız hizmetlerimize bugün bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşıyoruz. Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda hasadı yapılan toplamda 35 ton arpayı depremde zarar gören değerli çiftçilerimize bugün dağıtacağız. Belediyemizin bu tür projeleri kar elde edilecek, ticari amaç gütmeyen hizmetleridir. Yeni dönemdeki hizmetlerimiz ve projelerimizle tarımı yapılaşmaya kurban etmeyeceğiz, tarımı bilinçli bir politikayla, paydaş tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde birlikte hareket ederek gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde destekleyeceğiz. Bu etkinlikle birlikte çiftçilerimizin yeniden üretim yapabilmeleri ve ekonomik olarak güçlenmelerini hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından hazırlanan arpa torbaları çiftçilere teslim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR