Eskişehir’de 176 Projeye 141,2 Milyon TL Hibe Desteği


Eskişehir’e 141,2 Milyon TL Hibe Desteği: 176 Proje Onaylandı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi 2023-2024 yılı başvuru sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, Eskişehir’e 15. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında toplam 302,7 milyon TL değerindeki 176 projeye 141,2 milyon TL hibe desteği sağlanacak ve bu projelerle birlikte 260 kişiye istihdam olanağı yaratılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Eskişehir’de 15. Etap Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları kapsamında başvuru yapan 168 proje uygun bulunmuştur. Tüm yatırımcıların gerekli kriterleri tamamlayarak hibe sözleşmelerini imzalamaları ve projelerini hayata geçirmeleri halinde, bu program kapsamında kırsal alanda yatırım yapan Eskişehirli girişimcilere 103 milyon TL hibe desteği verilecek ve 191 kişiye daha istihdam sağlanacaktır.

Ayrıca, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar kapsamında yapılan proje başvurularının ise 8’i uygun bulunmuş ve bu projelere 37 milyon TL hibe desteği sağlanarak 69 kişiye istihdam imkanı yaratılacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bildirilen değerlendirmede, tüm yatırımcıların istenen kriterleri tamamlayarak hibe sözleşmelerini imzalamaları ve projelerini hayata geçirmeleri beklenmektedir. Asil Liste, 23 Mayıs 2024 – 29 Mayıs 2024 tarihleri arasında askıda kalacaktır ve ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Asil listede isimleri bulunan yatırımcıların, haber ekinde paylaşılan linkte belirtilen belgeler ile birlikte 30 Mayıs 2024 – 28 Haziran 2024 tarihleri arasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu önemli destek programının Eskişehir’deki tarımsal üretime ve kırsal kalkınmaya büyük katkı sağlayacağını belirtirken, tüm yatırımcıların belirtilen süreler içinde gerekli işlemleri tamamlamalarını önemle hatırlatmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR