Gercüş’te Bereketli Mercimek Hasadı

Gercüş’te Bereketli Yıl: Mercimek Hasadı Çiftçiyi Sevindirdi

Batman’ın Gercüş ilçesinde, bu yılki yağışların iyi olması sayesinde mercimek kalitesi yükseldi ve çiftçiler bereketli bir sezon geçirdiklerini belirtti. Gercüş ilçesinde hasadına başlanan mercimek, alınan verimle çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Çiftçilerden Abdülkerim Kaya, bu yıl yağışların tam zamanında ve yeterli miktarda gerçekleştiğini ifade ederek, “Bu sene çiftçilerin yüzü güldü. Yağışlar güzel ve tam zamanında oldu. Allah’ın rahmeti ve bereketiyle bu yıl bütün çiftçilerin yüzü gülecek,” dedi. Kaya, hububatta istedikleri verimi elde ettiklerini ve tüm mahsullerinin güzel olduğunu vurguladı.

Bir diğer çiftçi, Ziver Aslan ise bu sene mercimekteki verim kalitesinin arttığını belirterek, hasadın yeni başladığını söyledi. Aslan, “Buğday, arpa ve bütün mahsul güzel oldu. Çiftçiler için bereketli bir yıl oldu. Çiftçilerin yüzü güldü. Üzüm ve meyve ağaçları da iyi olur inşallah. Herkese hayırlı olsun,” diye konuştu.

Gercüş ilçesinde bu yılki yağışlar, çiftçilerin umutlarını artırdı ve tarımda bereketli bir yıl geçirilmesini sağladı. Çiftçiler, mercimek hasadından elde ettikleri verimle mutlu olduklarını ve yılın geri kalanında da iyi sonuçlar beklediklerini ifade ediyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR