IPARD III: 81 İlde 12 Milyon Avro Hibe Desteği Yolda

IPARD III Programı 5. Çağrı İlanı Yayımlandı: 81 İlde Girişimcilere 12 Milyon Avro Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere yönelik olarak başlatılan IPARD III Programı’nın 5’inci Çağrı İlanı’nın yayımlandığını duyurdu. Bu çağrı kapsamında, Türkiye genelinde 81 ildeki girişimcilere toplam 12 milyon avro hibe desteği sağlanacak.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tarım ve kırsal kalkınmadaki projelerin desteklenmesine yönelik önemli bir adım attıklarını belirtti. Yumaklı, “Tarım ve kırsal kalkınmadaki gücümüze güç katmaya devam ediyoruz. 81 ildeki girişimcilere toplam 12 milyon avro hibe desteği sağlayacak IPARD III Programı 5’inci Çağrı İlanı yayımlandı.” ifadelerini kullandı.

IPARD III Programı’nın bu yıl ilk kez yayımlanan yıllık çağrı takvimi ile girişimcilerin projelerini daha iyi hazırlayabilmeleri hedeflendi. Bakan Yumaklı, “IPARD III 5’inci Başvuru Çağrı İlanı ile birlikte, ‘IPARD III 2024 Yılı Çağrı Takvimi’ tamamlanmış oldu. Böylelikle bu yıl içerisinde toplam 251 milyon avro IPARD III hibe desteğini üreticilerimizle buluşturuyoruz.” dedi.

Yumaklı, bu desteklerin Türkiye’nin tarımsal potansiyelini artıracağını ve kırsal kalkınmaya önemli katkılarda bulunacağını vurguladı. Hibe desteği, tarım alanında yenilikçi projeler geliştiren girişimcilerin finansal yükünü hafifletecek ve kırsal bölgelerdeki üretim kapasitesini artıracak.

IPARD III Programı’nın 5. Çağrı İlanı, Türkiye’nin tarım ve kırsal kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olarak görülüyor. Bakan Yumaklı, hibe desteği ile girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek, tüm girişimcilere başarılar diledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR