Manisa’nın Sarıgöl İlçesinde Canlı Hayvan Pazarı Mavi Dil Hastalığı Nedeniyle Kapatıldı

Manisa’nın Sarıgöl İlçesinde Canlı Hayvan Pazarı Mavi Dil Hastalığı Nedeniyle Kapatıldı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bulunan ve Ege Bölgesi’nin en büyük canlı hayvan pazarı olarak bilinen Sarıgöl Canlı Hayvan Pazarı, çevre ilçelerde görülen mavi dil hastalığı nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatıldı. Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Uğur Tosun, yaptığı açıklamada, pazarın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla tedbir amaçlı olarak kapatıldığını belirtti. Tosun, “İlçemize yakın olan bir ilçemizde büyükbaş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle ikinci bir emre kadar canlı hayvan pazarı kapatıldı,” dedi.

Mavi dil hastalığının yayılmasını engellemek için alınan bu önlem, bölgede hayvancılıkla uğraşan üreticileri ve hayvan ticareti yapanları etkiledi. Pazarın kapatılmasıyla ilgili bilgilendirme ve önlemler, ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip ediliyor.

Mavi Dil Hastalığı Nedir?

Mavi dil hastalığı, özellikle koyun ve sığır gibi geviş getiren hayvanları etkileyen viral bir hastalıktır. Hastalık, genellikle sivrisinekler tarafından bulaştırılır ve hayvanlarda yüksek ateş, dilin morarması, ağızda yaralar gibi semptomlarla kendini gösterir. Mavi dil hastalığı hayvanlar arasında yayılabilir, ancak insanlara bulaşmaz. Tedbir alınmazsa, hayvancılık sektöründe ciddi ekonomik kayıplara yol açabilir. Hastalığın yayılmasını engellemek için hastalıklı hayvanların karantinaya alınması ve hayvan hareketlerinin kontrol altına alınması önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR