2022 TMO Alım Fiyatları Açıklandı

📌 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam toplantısının kapanış konuşmasında huhubat fiyatlarına yer verdi. TMO sitesinde yayınlanan detaylı alım şartları ve politika rehberini bu paylaşımın ek kısmına bırakacağız. 

✅ “Dünyanın en önemli tahıl tedarikçileri Rusya ve Ukrayna’nın aralarındaki savaş sebebiyle ortaya çıkan belirsizlik, kendine yeterli olmayan ülkeleri çok ciddi şekilde etkiledi. Hamdolsun Türkiye kendine yetecek ve hatta şu üründe dışarıya satacak kadar üretim yapan bir ülkedir. Tahıl, sebze ve meyve fiyatlarındaki dalgalanmalar üretim eksiğinden değil; bir kısmı maliyetlerin yükselmesinden, bir kısmı piyasa aktörlerinin bazılarının fırsatçılar gelmesinden kaynaklanıyor. Bu konuda yeni düzenlemeleri yakında hayata geçireceğiz.”

✅ “Tabii gerçek ne olursa olsun muhalefet ve mandacı ekonomistler buğday ithal ediyoruz yaygarası tekrarlamaktan geri durmuyor. Buğday başta olmak üzere çeşitli hammadde kalemlerindeki yüksek ithalat rakamlarını sebebi kendi kendine yetersiz olmamızdan değil,  dünyanın en büyük gıda ihracatçıları ndan biri olmasıdır. Hatırlarsanız çiftçilerimize sık sık dünyadaki olumsuz gelişmelere işaret ederek bir karış toprağı boş bırakmadan ekim yapmaları tavsiyesinde bulunmuştuk. Hamdolsun yeni hasat dönemine girdiğimiz bugünlerde üretim bölgelerimizden mahsulün bereketli olduğu haberlerini alıyoruz.

✅ “Üreticilerimize emeklerinin karşılığını vereceğine inandığım Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatlarını ve teşvik rakamlarını açıklamak istiyorum. Fiyatları belirlerken çiftçimizin alın karşılığını alarak üretime devam etmesi yanında iç ve dış piyasa gelişmeleri ile arz güvenliği için ihtiyacımız olan toplanın sağlanması hususlarını da dikkate aldık. TMO, bu sene ekmeklik buğday için ton başına 6050 TL ürün bedeli ve 1000 TL prim desteği olmak üzere toplam 7050 TL fiyat belirlemiştir.”

✅ “Arpa fiyatı ise ton başına 5500 TL ürün bedeli ve 500 lira prim desteği olmak üzere toplamda 6.000 lira olarak belirlenmiştir. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin prim desteğinden çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecek. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da bu fiyat geçerli olacak, farklı fiyat uygulanmayacaktır” dedi.

📌 TMO Hububat Alım Politikası 2022:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR