Biyoteknik Mücadele Desteği 2025’te Artıyor

Biyoteknik Mücadele Desteği 2025 Yılında Artırıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Çay köyünde üzüm hasadına katılırken, üreticilere verilen biyolojik ve biyoteknik mücadele desteğinin 2025 yılı için artırıldığını açıkladı. Yumaklı, bu desteğin kimyasal ilaç kullanımını azaltmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bakan Yumaklı, Tokat İl Özel İdaresi’nde düzenlenen sektör toplantısının ardından üzüm hasadına katıldı. Hasat sonrası yaptığı açıklamada, biyolojik mücadeleyle ilgili Tokat genelinde yürütülen projelerin devam ettiğini belirterek, pestisit (zirai ilaç) kalıntı denetimlerinin sıkı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Yumaklı, iklim değişikliğinin zararlı böceklerle mücadeleyi zorlaştırdığını, ani sıcaklık artışlarının zararlıların üremesini hızlandırdığını söyledi.

Yumaklı, üreticileri desteklemek adına biyoteknik mücadele desteğini seralarda dekara 2 bin 550 liradan 3 bin 825 liraya, açık alanlarda ise 870 liradan 1305 liraya yükselttiklerini duyurdu. Tokat’ta asma yaprağına yönelik biyolojik ve biyoteknik mücadele projelerinin de genişletileceğini belirtti.

Bu kapsamda, hem biyolojik hem biyoteknik yöntemlerle yapılan zararlı kontrolüyle kimyasal ilaç kullanımının azaltılması ve ürün kalitesinin korunması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR