MTSO Başkanı Sadıkoğlu’ndan TMO’ya Kuru Kayısı İçin Destek Talebi

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’ndan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a Ziyaret: Malatya’ya Kuru Kayısı Desteği Talebi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret ederek, depremden büyük zarar gören Malatya için kuru kayısı alımı yapılması ve üreticiyi destekleyecek bir taban fiyat açıklanması talebini iletti.

Olumlu Geçen Görüşme

Başkan Sadıkoğlu, görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde sözlü olarak çağrıda bulunduğumuz TMO Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal’ı ziyaret ederek, taban fiyat açıklanması ve ürün alımı konusunda talebimizi bizatihi ilettik. Çalışkanlığı ve başarılı çalışmalarıyla tanıdığımız Genel Müdürümüzün geçmiş yıllarda Malatya’da görev yapması dolayısıyla şehrimize ve en önemli marka değerimiz olan kayısımıza göstermiş olduğu ilgi ve yakınlık bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” dedi.

Kayısı Üreticilerine Destek Sözü

Ziyarette, AB Coğrafi İşaretli Malatya Kayısısı’nın ülke ekonomisi için sunduğu katma değer ile üretim ve ihracat rakamlarının yer aldığı kapsamlı bir dosya sunumu da gerçekleştirildi. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, kayısı üreticileri için desteklerin artırılacağı sözünü verdi. Sadıkoğlu, “Üreticimizin, esnafımızın ve tüccarımızın mağduriyetinin önlenmesi ve kayısımızın hak ettiği değere satılması için konunun takipçisi olmaya ve girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Lisanslı Depoculuk Tesisi Görüşmeleri

Malatya’daki Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Tesisi üzerine de görüşmeler sağlandı. Sadıkoğlu, “Genel Müdürümüz TMO’nun TOBB ile kurduğu Malatya’daki Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Tesisinin üretici tarafından daha aktif bir şekilde kullanılmasını beklediklerini ifade etti. Lisanslı Depoculuk Tesisini kullanan üreticiler için sunulan ciddi teşvikler var. Yüzde 20’lere varan vergi istisnalarının yanı sıra ton başına depolama, nakliye ve analiz destekleri bulunuyor. Ziraat Bankası’ndan kullanılacak 9 taksitli kredilerde, kredi faizinin yüzde 100’ünün karşılanması gibi bir destekleri var ki bu destek üreticimiz için can suyu niteliğinde” dedi.

Genel Müdür Güldal’dan Destek Sözü

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’dan kayısı üreticileri için desteklerin daha da artırılacağı sözünü alan Sadıkoğlu, “Şehrimizin tarım ve ticari faaliyetleri ile TMO’dan beklentilerimizi kapsamlı şekilde ele aldığımız görüşme için Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR