Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı: Çiğ Süt Fiyatlarındaki Zam Üreticiyi Zorluyo

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı: Çiğ Süt Fiyatlarındaki Zam Üreticiyi Zorluyor

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, Ulusal Süt Konseyi tarafından çiğ süt fiyatlarına yapılan zamı eleştirerek üreticilerin zor durumda olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, çiğ süt fiyatlarına 1 lira 5 kuruşluk zam yapıldığı ve bu durumun üreticilerin maddi sıkıntılar yaşamasına neden olduğu ifade edildi.

Suiçmez, yaptığı açıklamada, “Sonumuz hüsran. Üretici, ’10 tane satarım, 1 milyon toplarım. Bankaya faize yatırırım, her ay 50 bin TL alırım’ diyor” şeklinde konuştu. Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt fiyatlarındaki artışın, üreticilerin yaşadığı zorlukları artırabileceği ve hayvan kesimlerini artırabileceği uyarısında bulundu.

Ulusal Süt Konseyi tarafından çiğ sütün fiyatı, yüzde 8,5 oranında zam yapılarak 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere 14,65 TL olarak belirlendi. Bu artışın üreticiler üzerindeki etkilerini değerlendiren Suiçmez, “Üretici, ’10 tane satarım, 1 milyon toplarım. Bankaya faize yatırırım ben her ay 50 bin TL alırım’ diyor. Doğru bir yaklaşım değil ama ne yapsın adam, son çare” ifadelerini kullandı.

Çiğ süt fiyatlarındaki artışın yanı sıra yem maliyetlerindeki yükselişin de üreticileri zor durumda bıraktığını belirten Suiçmez, çiftçilerin sütün litresini daha yüksek bir fiyata satması gerektiğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR